Sinds 2011 online Natuurlijk Beter Slapen
Wetenschappelijk onderbouwd
Verbetert uw slaap en gezondheid
WebwinkelKEURWorkshops
0
0
Sinds 2011 online Natuurlijk Beter Slapen
Wetenschappelijk onderbouwd
Verbetert uw slaap en gezondheid

Ademhaling invloed op stress en slaap

Ademhaling stressSlaap is essentieel voor ons lichamelijk en mentaal welzijn. Met ons drukke leven is het helaas niet altijd gemakkelijk om in slaap te vallen of door te slapen. Gekende tips om je slaap te verbeteren zijn het vermijden van cafeïne later op de dag, het creëren van een vaste slaap- en waakroutine, regelmatige lichaamsbeweging en het vermijden van fel licht 's nachts. Maar wist je dat ademhaling ook een belangrijke invloed kan hebben op je slaapkwaliteit?

Trage ademhalingsoefeningen kunnen het zenuwstelsel kalmeren, slapeloosheid voorkomen en je lichaam voorbereiden op je slaap. Door je op je ademhaling te concentreren, focus je minder op je gedachten of zorgen die je 's nachts kunnen wakker houden. Tot slot vermindert een langzame ademhaling het stresshormoon in je lichaam, wat leidt tot een gevoel van kalmte en ontspanning dat je helpt sneller in slaap te vallen.

Naast het verbeteren van je slaapkwaliteit kunnen ademhalingsoefeningen ook je stressniveau overdag verminderen. Door je slechts een paar minuten te bewust en traag te ademen kan je je lichaam en geest kalmeren, wat leidt tot een meer ontspannen gevoel.
 
Het mooie van ademhalen is dat het gratis is en voor iedereen beschikbaar. Maar net als bij elke andere training kan het moeilijk zijn om het in je eentje te oefenen, vooral als je wakker in bed ligt. Hier kan technologie je een handje helpen. Er zijn verschillende apps beschikbaar die je kunnen begeleiden bij ademhalingsoefeningen. Maar soms wil je je gewoon loskoppelen van je telefoon om al die prikkels of afleiding te voorkomen.

Zo is Moonbird ontstaan, een ademcoach die ontworpen is om beter te slapen en stress te verminderen. Moonbird is een apparaatje dat samentrekt en uitzet in de palm van je hand en je door langzame ademhalingsoefeningen leidt. Je hoeft niet na te denken of te tellen; volg gewoon het ritme en adem jezelf in slaap.
 
Wetenschappelijk onderzoek rondom de Moonbird vind je in onderstaande pdf documenten. (klik op afbeelding)
 
De wetenschap achter Moonbird lee je hier.

Dus, de volgende keer dat je moeite hebt om in slaap te vallen of je gestrest voelt, neem je Moonbird, haal diep adem en laat je lichaam ontspannen.
 
WELterusten,
Slaapcoach
 
Koop hier je Moonbird
 
 

Lees meer over Moonbird

 
 
 
 
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking