Tips om beter te slapen

 

We hebben het tegenwoordig erg druk, dus neem dan de tijd om je lichaam en geest weer op te laden door iets meer aandacht te geven aan een goede nachtrust. De kwaliteit en kwantiteit van je slaap is bepalend voor je functioneren en productiviteit de volgende dag. Hier zijn een paar tips die je kunnen helpen om beter te slapen.

 

Tips om beter te slapen van Slaapcoach

 

De tips om beter te slapen:


Doe regelmatig aan lichaamsbeweging. Lichaamsbeweging maakt hart en longen fitter en vermindert stress, angst en slapeloosheid. Sport niet later dan drie uur voor het slapen. De adrenaline die daardoor vrijkomt kan je wakker houden.


Gebruik minder cafeïne. Het drinken van cafeïne houdende dranken zoals koffie, thee of frisdrank kan het inslapen moeilijker maken.


Neem een warm bad. Warm water leidt het bloed weg van de hersenen naar het huidoppervlak. Daardoor gaat u zich ontspannen en slaperig voelen. Begin vroeg in de avond de dag af te bouwen. Probeer al enkele uren voor het slapengaan te denken over je zorgen en het andere dat je bezig houdt.


Zorg voor een aangename slaaptemperatuur. Als richtlijn: 16°C is over het algemeen bevorderlijk voor een goede nachtrust, terwijl temperaturen boven de 24°C de slaap onrustig kunnen maken. 

 

Eet gezond en gebalanceerd. Neem geen grote of zware maaltijd binnen vier of vijf uur voordat je naar bed gaat.

 

Kan je dan toch niet slapen?

Of lukt het je vaak niet om lekker te slapen?

 

Lees jezelf dan in slaap met een Slaapcoach Slaapboekje vol met tips om beter te slapen! Er zijn twee slaapboekjes boordevol slaaptips, met grappige illustraties. De slaaptips zijn steeds zorgvuldig wetenschappelijk onderbouwd door een vooraanstaande slaapdeskundige. Kijk op www.slaapboekje.nl.


Slaapboekje.nl


Tip! Je kunt een slaapboekje ook cadeau geven via de website, bijvoorbeeld aan iemand die je tips wil geven om beter te slapen.

Slaapboekje kado gevenHeb je de slaap-
test al gedaan?

Het kost je slechts vijf
minuutjes van je tijd.


Test jezelf!

Beter slapen?
Doe de training!

Iedereen kan leren om
beter te slapen, jij ook!


Slaaptraining

Wetenschappelijk Beste Behandelmethode Voor Slapeloosheid

Levenslang bruikbare adviezen.

Lees meer…

Ontvang slaapnieuws en altijd een praktische slaaptip in je eigen Slaapbrief!