Beter slapen: 7 voordelen van merinowol bedtextiel

 

Het belang van een goede nachtrust is niet meer te ontkennen. De positieve effecten van goed slapen hebben betrekking op je algehele gezondheid en gemoedstoestand. Je lichaam heeft slaap nodig om de indrukken van de dag te verwerken en om weer op te laden. Wat dat betreft is slapen van levensbelang.

 

Het goed kunnen inslapen en doorslapen zijn belangrijk om deze positieve effecten te ondervinden. Bedtextiel van merinowol kan hierin bijdragen.

 

Merinowol bedtextiel

 

Wat is merinowol?

Het merinoschaap staat bekend om de kwaliteit van zijn wol. Een merinoschaap produceert tot wel 5 kilo wol per jaar. Per vierkante centimeter groeit een merinoschaap 10 keer zoveel haartjes als een normaal schaap. Door de fijne structuur is merino wol zeer geschikt voor bedtextiel. Het bevordert een goede nachtrust. Hoe? We zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rij.


 

1. Temperatuur regulerend

Het belangrijkste voordeel van merino wollen bedtextiel is dat het de temperatuur reguleert. In de winter zorgt wol voor warmte. En -in tegenstelling tot wat veel mensen denken- zorgt wol in de zomer juist voor verkoeling. Overtollige warmte wordt geventileerd, waardoor de wol zich aanpast aan jouw lichaamstemperatuur.

 

 

2. Vocht absorberend

Merino wol kan tot een derde van zijn eigen gewicht in vocht absorberen, zonder dat het vochtig aanvoelt. Dat percentage ligt aanzienlijk hoger dan dat van synthetische materialen. Daarbij verdampt het opgenomen vocht bij wol veel sneller. Een groot voordeel wanneer je last hebt van nachtelijk zweten.


 

3. Antibacterieel

Veel bacteriën leven graag op positief geladen oppervlakken, zoals bij veel synthetische materialen het geval is. Merino wol is daarentegen op moleculair niveau negatief geladen. Bacteriën kunnen zich dus moeilijk nestelen in merinowol. Dit maakt dat merinowol goed is voor je huid. Daarbij zul je minder snel last krijgen van nare luchtjes in de slaapkamer.

 

Merino wol bedtextiel

 

4. Zelfreinigend

Merino wol heeft een antibacteriële werking. De wolvezels bevatten namelijk het stofje lanoline. Dit wordt omgezet in lanolinezeep wanneer het in aanraking komt met vocht. Deze lanolinezeep zorgt ervoor dat je merinowollen dekbed of onderdeken doorgaans niet gewassen hoeft te worden.

 

 

5. Milieuvriendelijk

Wol is een vernieuwbaar materiaal. Een schaap groeit uiteraard op een natuurlijke manier een nieuwe vacht. Het productieproces van merinowol heeft daarbij weinig impact op het milieu en gaat lang mee. Kortom, met de keuze voor merinowollen bedtextiel doe je het milieu een groot plezier.

 

 

6. Brandvertragend

Een extra voordeel van wol in het algemeen is de brandveiligheid. Het verbrandingspunt van wol ligt rond de 600⁰C, wat veel hoger is dan dat van synthetische materialen.

 

 

7. Kriebelt niet

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kriebelt merinowol niet. Vele wolvezels zijn dik en stug. Door de weerhaakjes zorgt dit voor veel gekriebel. Merinowol is daarentegen een zeer fijne wol zonder schubachtige buitenlaag, waardoor je geen last zult hebben van het gekriebel.

 

Wanneer je tot hier bent gekomen met lezen, zul je hoogstwaarschijnlijk overtuigd zijn van de vele voordelen van merino wollen bedtextiel. Kijk bijvoorbeeld eens in onze webshop naar het merino wollen dekbed of onderdeken. Gun jezelf een ontspannen nachtrust. Een kleine investering waar je een leven lang plezier van zult hebben.

 

WELterusten,

Slaapcoach

 

 

Wil je nooit meer onze acties en informatieve slaapbrief missen?

Schrijf je in op de Slaapcoach Slaapbrief!

Inschrijven Slaapbrief

 

 

Vond je dit leuke en intressante slaaptip, deel hem.

Vinden wij ook heel erg leuk! Dank je.Heb je de slaap-
test al gedaan?

Het kost je slechts vijf
minuutjes van je tijd.


Test jezelf!

Beter slapen?
Doe de training!

Iedereen kan leren om
beter te slapen, jij ook!


Slaaptraining

Schrijf je direct in voor de Leer Beter Slapen online cursus en start vandaag nog.

 

Met levenslang bruikbare slaaptips! 

 

Ga verder...

 

 

 


Ontvang slaapnieuws en altijd een praktische slaaptip in je eigen Slaapbrief!