Sinds 2011 online Natuurlijk Beter Slapen
Wetenschappelijk onderbouwd
Verbetert uw slaap en gezondheid
WebwinkelKEURWorkshops
0
0
Sinds 2011 online Natuurlijk Beter Slapen
Wetenschappelijk onderbouwd
Verbetert uw slaap en gezondheid

Merlanduo Nederland Dekbed Merino wol - 4 SEIZOENEN

Productomschrijving
DEKBED MERINO - 4 SEIZOENEN 100% Merino wol Fris in de zomer, warm in de winter Luchtig en licht Merino wol, weldaad van de natuur. zomerdeel 200 gram per m/2 winterdeel 300 gram per m/2 beide delen samen te voegen voor de koudste nachten Luchtig en licht Tijk van gesatineerd katoen Gezond en comfortabel slapen Het merinoschaap is he...

DEKBED MERINO - 4 SEIZOENEN

 • 100% Merino wol
 • Fris in de zomer, warm in de winter
 • Luchtig en licht
 • Merino wol, weldaad van de natuur.
 • zomerdeel 200 gram per m/2
 • winterdeel 300 gram per m/2
 • beide delen samen te voegen voor de koudste nachten
 • Luchtig en licht
 • Tijk van gesatineerd katoen
 • Gezond en comfortabel slapen

Het merinoschaap is het ultieme wolschaap en is een van de bekendste schapenrassen in de wereld. Merino wol wordt  over het algemeen geprezen om zijn kwaliteit. Dankzij de vele huidplooien produceert het merinoschaap veel meer wol per jaar dan andere schapenrassen z'n 5 kilogram merino wol.

 Wollen dekbed van Merino wol kwaliteit

Het merinoschaap blinkt niet alleen uit in een hoge wolproductie, maar ook in de bijzondere kwaliteit van die wol. Per vierkante centimeter groeien bij een merino tien keer zoveel haartjes als bij een gemiddeld ander schaap. De merino wol heeft een zeer fijne structuur en is daarom geschikt voor tal van andere toepassingen. De merino wol wordt gebruikt voor gordijnen of om te vilten, maar het is ook erg bruikbaar voor kleding, omdat de stof niet zo verveld kriebelt.

Onderhoud van het wollen onderdeken

 • Benevelen met zuiver water en droogwrijven met een schone doek.
 • Dagelijks opschudden en regelmatig luchten.
 • Vlekken plaatselijk verwijderen.
 • Om het dekbed te wassen, bij voorkeur in de stomerij/droogkuis.

Waarom merinowol en geen dons?

Eén woord. Droogte. Merinowol ventileert bijzonder goed. De veertjes van een eend of gans ventileren een stuk minder. Het verendek van een watervogel is immers waterdicht, waardoor het dier mooi op het wateroppervlak blijft drijven. Dons ventileert beter dan veertjes, maar is erg duur. Het wordt enkel door enkele eenden-en ganzensoorten aangemaakt tijdens de broedperiode. Mama eend maakt er dan haar nest mee aan. Het oogsten van dat dons (van het nest, niet van de vogel) is bijzonder arbeidsintensief.

Bovendien is het aanbod beperkt. Daarom wordt het peperdure dons bijna altijd gemengd met een hoeveelheid veertjes. Let daarbij toch maar beter goed op. Wanneer een etiket vermeldt dat een dekbed 90 % dons bevat en 10 % veertjes, kan die 10 % op het gewicht slaan, maar evengoed op het volume. Je dekbed bevat dan heel wat minder dons dan jij in gedachten had. Let ook op met vermeldingen als: ‘met 100 % dons’. Dat wil dan weer zeggen dat er 100 % dons in je dekbed zit, maar ook nog wat anders. Er bestaan natuurlijk dekbedden die uitsluitend 100% dons bevatten. Meestal komen ze uit het verre oosten, maar ook dichtbij is er af en toe nog aanbod (In Nederland heb je elk jaar een beperkt aanbod waddendons.) Je moet er dan wel enkele duizenden euro’s (per dekbed) voor neerleggen. Om een dekbed te hebben dat bijna zo goed ventileert en lekker aanvoelt als een merino wollen dekbed. Dus als je het ons vraagt….

 

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Eerder bekeken

Merlanduo Nederland Dekbed Merino wol - 4 SEIZOENEN
Merlanduo NederlandDekbed Merino wol - 4 SEIZOENEN

Dekbed van Merino wol heeft uitzo...

Dekbed van Merino wol ...

Op voorraad
€229,00 Incl. btw
Toevoegen
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking